Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

BlackBerry maakt een comeback met de Classic

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2014, 20:07 CategorieSmartphones

Sinds de komst van de iPhone is BlackBerry er serieus op achteruit gegaan, en dat wil de fabrikant weer goedmaken door zijn roots op te zoeken met de Classic.

BlackBerry Classic mét toetsenbord

De BlackBerry was een tijdje razend populair bij tieners en zakenlui, maar heeft die kroon moeten afstaan aan Apple en later Google. Het apparaat was een razend succes door onder andere BlackBerry Messenger en een gebruiksvriendelijk toetsenbord, beter dan het numerieke wat bij de concurrentie te vinden was. Toen Apple in 2007 met een touchscreen op de proppen kwam, inclusief on-screen toetsenbord, daalde BlackBerry sterk in marktaandeel.

Met de Classic wil de Canadese fabrikant weer teruggaan naar zijn roots. Het toestel heeft weer een fysiek QWERTY-toetsenbord. Eerder was er al de Z10, die enkel een touchscreen had, maar die is nooit zo succesvol geworden als BlackBerry had gehoopt. De Classic heeft een oudere Qualcomm-processor met twee kernen en 2GB aan werkgeheugen. Hij is ook uitgerust met een 8-megapixelcamera op de achterkant en een 2-megapixelcamera aan de voorkant. Je kan Android-apps installeren aan de hand van de meegeleverde Amazon Appstore.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.