Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Zuid-Korea gaat ongereguleerde selfiesticks sterk beboeten

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2014, 0:48 CategorieHumor

Een selfiestick is een stok waarop je je smartphone zet om makkelijker een selfie op afstand te maken. In Zuid-Korea moet de regering die in het vervolg goedkeuren, anders loop je een boete op.

Selfiesticks zijn geen lachertje

Er bestaan twee soorten selfiesticks: een domme stok waarop je je smartphone simpelweg kan plaatsen, en de versies met een Bluetooth-verbinding zodat je met de stok zelf een foto kan nemen zonder je smartphone aan te raken. Als je in Zuid-Korea die laatste koopt moet je in het vervolg goed oppassen of deze het keurmerk van de regering heeft, anders loop je een boete op tot 27.000 dollar.

De redenering hier achter is dat elk toestel met een Bluetooth-verbinding een communicatietoestel is, welke volgens de wet in het land altijd aan enkele controles onderworpen moeten worden. De stokken met een Bluetooth-verbinding die niet worden goedgekeurd, zijn vanaf heden dan ook illegaal in het land. In Zuid-Korea werd eerst gedacht dat het om een grap ging, maar de boetes lopen wel degelijk op tot zo’n 27.000 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.