Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

YouTube introduceert betaald abonnement op muziekvideo’s

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2014, 19:56 CategorieMuziekspelers

YouTube Music Key, zo heet de dienst, is een betaald abonnement op muziekvideo’s in hoge kwaliteit en vrij van advertenties. Dat alles kost zo’n 7,99$ per maand.

YouTube & Google Play Music

Google, eigenaar van YouTube, heeft al langer een betaalde dienst voor het streamen van muziek. Google Play Music All Access heette de dienst, die krijgt nu de veel eenvoudigere naam Google Play Music. Een abonnement op de streamingdienst zit standaard bij een abonnement op Youtube Music Key.

Wanneer je een abonnement hebt op YouTube Music Key kan je non-stop muziekvideo’s streamen in topkwaliteit. Dat kan je nu ook al, en gratis, maar het grote verschil zit in het gebrek aan advertenties op je video’s. De hele dienst is eigenlijk pas echt interessant omdat je Google Play Music, een variant op Spotify, erbij krijgt. Er doen al lang geruchten de ronde over een betaalde versie van YouTube, en nu heeft de site de geruchten bevestigd.

Je kan muziekvideo’s opslaan om ze offline te beluisteren vanuit de YouTub app wanneer je een abonnement op deze dienst neemt. Daarnaast wordt het ook mogelijk om muziekvideo’s op de achtergrond af te spelen op je smartphone, zodat muziek blijft afspelen wanneer je andere apps gebruikt. Momenteel is de dienst alleen beschikbaar voor een selecte groep gebruikers met een uitnodiging.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.