Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

WhatsApp toont nu ook wie je berichten gelezen heeft

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2014, 0:37 CategorieSmartphones

Er was onlangs heel wat commotie op sociale media vanwege een verplichte update op WhatsApp, die het mogelijk maakt te zien wie je berichten heeft gelezen.

Tactisch berichten negeren niet meer mogelijk in WhatsApp

Wanneer je een berichtje verstuurd verschijnen er twee grijze vinkjes in WhatsApp, dat is al langer zo. Maar wanneer de ontvanger het bericht ook effectief leest, worden de twee vinkjes blauw. Op die manier wordt het excuus “dat bericht heb ik niet gezien” zowat ongeldig, zeker aangezien de update bij alle gebruikers vanzelf gebeurt.

Wanneer de notificatie van een bericht op je lockscreen verschijnt, en je leest het zo, kan de app dat niet weten en verschijnen er echter geen blauwe vinkjes. Het is mogelijk om de functie uit te zetten, maar dan kan jij zelf ook niet meer zien wanneer jou berichten gelezen worden. De nieuwe functie is zeer controversieel, zeker aangezien de app door zo’n 600 miljoen mensen gebruikt wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.