Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Tesla vertraagt lancering Model X tot 2015

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2014, 1:05 CategorieToekomst

Tesla pronkte niet zo lang geleden uitgebreid met zijn nieuwste creatie, de Tesla Model X. De auto werd in 2013 verwacht maar wordt nu voor de tweede keer uitgesteld.

Tesla Model X voor tweede keer uitgesteld

Wie een Tesla Model X heeft besteld heeft wel zeer veel pech. De wagen werd zo’n 2 jaar geleden aangekondigd door Tesla, als dé meest praktische SUV ter wereld. Toen liet de fabrikant weten de auto’s in 2013 te zullen leveren. Die datum werd echter uitgesteld naar dit jaar, en wordt nu nog eens uitgesteld. De auto zal in 2015 pas beschikbaar zijn, laat The Verge weten.

De Tesla Model X zou vertraagd worden omdat de hoeveelheid tests die met de nieuwe technologie moeten gebeuren werden onderschat. De auto heeft enkele unieke karaktertrekken, zoals een gebrek aan zijspiegels. Die zijn vervangen door een kleine camera en de beelden worden geprojecteerd op een scherm voor je stuur. Zo zou de auto zo’n 5% minder energie verbruiken, maar in zowat alle landen zijn zijspiegels verplicht op een wagen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.