Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Samsung presenteert Samsung Gear Circle

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2014, 10:55 CategorieOpvallend

Samsung heeft een nogal futuristische wearable gepresenteerd: de Samsung Gear Circle. Een speciale Bluetooth-headset die je om je om je nek hangt. Wanneer hij naar Nederland toe komt, is echter nog niet bekendgemaakt.

Samsung Gear Circle

Een goede wearable probeert niet alles tegelijk te doen, maar presenteert enkel de meest waardevolle functies voor het design en het gebruik waarvoor het bedoeld is. Dat is inmiddels algemene kennis (hopen we) en onder meer de reden waarom een simpele smartwatch als Pebble zo succesvol is. Desondanks moest het idee bij Samsung nog even doorkomen. Met de Samsung Gear Circle lijkt het Koreaanse bedrijf dan eindelijk door te hebben hoe je een goede headset maakt en dat is niet door hem vol te stouwen met functies.

samsung-gear-circle-groot

De Samsung Gear Circle is namelijk, op z’n design na, een doodgewone Bluetooth-headset. Zo kun je er mee bellen en je telefoon mee aansturen door middel van S Voice. Nu bestaan er natuurlijk ook andere headsets die dat doen. Maar er zijn niet veel meer opties als het gaat om Bluetooth-headsets met stereogeluid en een ingebouwde trilfunctie die afgaat wanneer je een notificatie op je telefoon krijgt. Ja, wellicht een paar alternatieven van LG, maar dat is dan ook de enige fabrikant die daar echt op ingezet heeft.

De Samsung Gear Circle gebruikt verder S Voice voor het omzetten van tekst naar spraak, zodat het bijvoorbeeld die notificaties voorleest aan je. Samsung geeft aan dat de Gear Circle wordt bediend met ‘intuïtieve touch controls, maar onduidelijk is wat de fabrikant daar precies mee bedoelt. Volgens mij kun je het volume aanpassen, muziek op pauze of play zetten en telefoontjes aannemen, dus er zal niet sprake zijn van heel veel innovatie. De Gear Circle komt deze maand uit in Noord-Amerika, voor Europa is nog niets bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.