Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Samsung lanceert opvouwbare smartphone binnenkort

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2014, 12:06 CategorieSmartphones

Het duurt niet lang meer voordat Samsung met een opvouwbare smartphone komt aanzetten. Samsung geeft aan dat dit mogelijk nog dit jaar gaat gebeuren, in een poging ervoor te zorgen dat de winsten en de omzet voor het Zuid-Koreaanse bedrijf weer zullen stijgen.

Samsung

Voorlopig blijft Samsung nog wel marktleider als het om smartphones gaat, alhoewel het Zuid-Koreaanse bedrijf gisteren nog aangaf flinke verliezen op de smartphone-afdeling te lijden en daardoor besloten heeft de smartphone-productie met een kwart tot bijna een derde terug te draaien. Dat betekent twee dingen: we zien straks minder verschillende soorten telefoons van Samsung op alle markten en veel meer geconcentreerde telefoons van het bedrijf op bepaalde markten. Smartphones die wellicht veel beter zijn uitgewerkt dan nu het geval is.

Buiten dat heeft Samsung natuurlijk ook gewoon last van hevige concurrentie van Apple, met z’n iPhone 6 en iPhone 6 Plus, en merken zoals Xiaomi en Lenovo. Om daar dus wat aan te doen, produceert Samsung straks niet alleen minder toestellen, maar ook meer bijzondere. Zo schijnt het bedrijf nu bezig te zijn aan een opvouwbare smartphone, die tot wel de helft kleiner kan worden wanneer je hem helemaal opvouwt. Zo heb je én de luxe van een lekker groot scherm én het voordeel van een klein, handig apparaat in je broekzak.

Met nog maar zes werken op de kalender voordat het nieuwe jaar begint, moet Samsung wel op gaan schieten, wil het bedrijf die deadline halen. Wat de specificaties van de smartphone zullen worden, is nog niet bekendgemaakt. Ook weten we niet hoe groot het scherm wordt. Op het plaatje hierboven ze je de Samsung Galaxy Edge staan: die phablet heeft een extra scherm aan de zijkant waar andere informatie op te vinden is dan het scherm aan de voorkant. Wellicht gaat Samsung dat principe verder uitbouwen.

  • Delen:

Reacties

  1. Rudy
    19 november, 2014 om 12:48

    Gaan we weer telefoons uitklappen.
    Dacht dat die fase al voorbij was.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.