Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Ontgrendel je Mac met TouchID dankzij FingerKey

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2014, 0:27 CategorieSmartphones

FingerKey is een stukje software wat je in staat stelt om je Mac te ontgrendelen aan de hand van de TouchID-scanner op je iPhone. Andere platformen volgen later.

FingerKey brengt TouchID naar je computer

TouchID is dan wel heel handig om je iPhone of iPad te ontgrendelen, maar om je Mac te ontgrendelen moet je nog op de ouderwetse wijze een wachtwoord ingeven. De makers van FingerKey hebben een manier gevonden om die twee te combineren, zodat je je Mac kan ontgrendelen met je vingerafdruk. De app heeft ook een bijhorende widget, waardoor je de app zelfs niet hoeft te openen om je Mac te ontgrendelen.

Je kan de app voor zo’n 1,79 euro kopen in de App Store. Vervolgens installeer je ook software op je Mac en kan je de twee koppelen. Je apparaten communiceren aan de hand van Bluetooth 4.0, wat weinig energie verbruikt van beide toestellen. Momenteel kan je het alleen op je Mac gebruiken, maar later volgen volgens de ontwikkelaars Windows en Linux ook nog.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.