Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Motorola begint als eerste met uitrol Android 5.0 Lollipop

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2014, 20:04 CategorieSmartphones

Motorola zou volgens geruchten begonnen zijn met haar toestellen te updaten naar Android Lollipop, al is dat nog niet officieel bevestigd door de fabrikant.

Android Lollipop

De fabrikant, die nu onderdeel is van Lenovo, liet wel eerder al weten dat de meest recente toestellen een update zullen krijgen naar de nieuwste iteratie van Android. Het zou hier onder andere gaan om de Moto X en de Moto G, zowel de versies uitgebracht in 2013 en 2014. Het was te verwachten dat deze toestellen deze update zouden krijgen, aangezien Motorola een stock-versie van Android aanbiedt, dat is een versie zonder veel extra’s van de fabrikant.

De Android-update voor Nexus-toestellen als de Nexus 5 en Nexus 7 (tablet) zouden op 12 november verschijnen. Motorola is dus iets eerder met de updates dan Google zelf, op zich wel opmerkelijk. Android Lollipop biedt een hoop nieuwe functionaliteiten maar vooral ook een nieuw design. Android krijgt “material design”, het hele besturingssysteem heeft een make-over gekregen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.