Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Kickstarter schort project ‘bloedzuigende spelmachine’ op

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2014, 13:06 CategorieGaming

Kickstarter heeft een bijzonder project opgeschort: een groep jongens wilden een machine maken die bloed afneemt bij gamende jongeren. Niet constant natuurlijk, maar alleen wanneer de controller trilt. Tijdens een schietspelletje, bijvoorbeeld. Voor het goede doel.

Blood Sport

Het Kickstarter-project Blood Sport is opgeschort door Kickstarter. Met het project wilden de projectleiders extra aandacht voor het doneren van bloed vragen. Ze wilden daarvoor een machine ontwikkelen die bloed aftapt bij de spelers, die op dat moment, bijvoorbeeld tijdens een schietspelletje, geraakt worden door een kogel. Zodra de controller trilt, wordt er bloed afgetapt, dus in theorie zou het bij bijna alles games wel gebruikt kunnen worden. Maar Kickstarter heeft daar niets mee van doen en legde het project gisteren plat.

Maar waarom? Daar wil Kickstarter niets over kwijt – het schijnt bedrijfsbeleid te zijn om niet te reageren op vragen over het opschorten of annuleren van projecten. Terwijl het op zich een nobel idee is om het doneren van bloed onder de aandacht te krijgen. Momenteel werkt de machine alleen in singleplayer-spellen en het doel van de initiatiefnemers was om een multiplayer-component te bouwen, omdat tegen elkaar spelen nou eenmaal leuker is dan alleen. Maar daarvoor was extra geld nodig, onder andere voor nog zo’n bloedaftapsysteem.

Natuurlijk zou je kunnen denken dat een dergelijk systeem gekoppeld aan een spelelement gevaarlijk is voor de bloeddonoren, maar de projectleiders verzekerden iedereen ervan dat er niet meer bloed afgenomen kan worden dan normaal ook het geval is – wanneer je dus rustig op een stoel zit en ondertussen wat lekkers drinkt om niet flauw te vallen. Wellicht dat het project nu andere crowdfundingsite gaat aandoen, maar daar is nog geen woord over gerept. Heeft het nog wel kans van slagen na een opschorting op Kickstarter?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.