Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Jawbone komt met goedkope fitness- en slaaptracker

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2014, 0:36 CategorieSmartwatch

Jawbone, de fabrikant van smartbands, heeft een goedkope fitness- en slaaptracker geïntroduceerd. Het apparaat gaat slechts zo’n 50 euro kosten.

Slapen en sporten met Jawbone UP Move

De nieuwe smartband heet de UP Move. Het apparaat kan je los gebruiken of vastklikken in een meegeleverd bandje, om het zo als smartband te dragen. De armband is in staat om je activiten te meten aan de hand van een bewegingssensor. Aan de hand van die data kan de armband ook zelf bepalen welke activeiten je juist uitoefent. Data wordt doorgestuurd naar de bijhorende app voor je smartphone en zo krijg je te zien hoeveel calorieën je verbrand bij het fietsen, joggen,…

Het apparaat is waterbestendig en uitgerust met Bluetooth 4.0. De UP Move kost maar zo’n 50 euro en dat is aanzienlijk goedkoper dan andere smartbands van de fabrikant, als de onlangs aangekondigde UP3. Enkele sensoren ontbreken dan ook, zoals een hartslagmeter. De armband ligt deze maand nog in de Nederlandse winkelrekken.

De UP3

De UP3 is de nieuwste iteratie in de high-end lijn van de fabrikant. Het toestel is in staat om je huidtemperatuur, hartslag, ademhaling en omgevingstemperatuur te meten en te analyseren. Uiteraard kan hij ook je activiteiten en slaap meten. Al die data wordt verzameld in de Jawbone app en vervolgens presentabel gemaakt. De smartband gaat zo’n 180 euro kosten, een releasedatum is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.