Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Google test bloedzuurstofmeter in Project Ara

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2014, 10:40 CategorieSmartphones

Google test nu de bloedzuurstofmetermodule voor de modulaire smartphone Project Ara. Met deze module denkt Google te kunnen bijdragen aan gezondheidszorg. Project Ara kan dan dienen als een klein, centraal punt waar veel info over je gezondheid binnenkomt.

Google Project Ara

Wanneer je aan Paul Eremenko, hoofd van Project Ara, vraagt wat hem nou het meeste enthousiasmeert aan Project Ara, dan is dat de potentie dat heeft om levens veranderende technologie kan bezitten. Dat zei Eremenko tijdens een Engadget Engage, waar de projectleider met een prototype van de modulaire smartphone op het podium stond. Hij klikte er een vierkante rode module op en vroeg de presentator of hij er met z’n vinger op wilde drukken. Dat deed hij en de smartphone gaf daarna het zuurstofniveau in het bloed aan.

Inderdaad, de rode module bleek een bloedzuurstofmeter te zijn. Eremenko denkt dat de Ara een soort centraal punt voor verschillende soorten gezondheidsinformatie kan worden, waarmee gebruikers meer inzicht krijgen in hun eigen lichaam. Ook denkt hij dat Ara kan dienen als een groot crowd sourced data platform, voor de gezondheidszorg. Smartphones ‘weten’ vandaag de dag al veel over z’n gebruikers en het duurt dan ook waarschijnlijk niet lang meer voordat die apparaten ook inzicht krijgen in de gezondheidstoestand.

Of we dat soort techniek dan ook terug gaan zien in andere smart device, is moeilijk te zeggen. Waarschijnlijk krijgen smartwatches en smartbands wel een dergelijke, fysieke upgrade. Maar een smartphone die dat kan laat nog even op zich wachten. Het duurt nog sowieso een jaar voordat Project Ara wordt uitgebracht op de markt, al heeft Eremenko wel aangegeven dat er in 2015 een soort pilot komt voor consumenten. In januari krijgen we daar volgens de beste man meer informatie over.

  • Delen:

Reacties

  1. Rückwärtssuche
    28 november, 2019 om 1:19

    rufen dauernd an….die nr haben die von rtl mittags punkt
    telefon gewinnspiel….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.