Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Amazon introduceert speaker Echo

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2014, 0:05 CategorieMuziekspelers

Amazon waagt zich nogmaals in het woelige water van de gadgets met een intelligente speaker, Echo genaamd. Het apparaat dient tevens als artificiële intelligentie.

Echo luistert altijd mee

Echo is hoofdzakelijk een draadloze speaker. Je kan het apparaat muziek laten afspelen en podcasts aan de hand van je smartphone of tablet. Maar er bestaan echter al honderden toestellen die dat kunnen, als het geen duizenden zijn. Waar de Echo zich onderscheidt van de rest is met ingebouwde virtuele intelligentie. Je kan het apparaat allerlei vragen stellen, zelfs banale dingen als “hoeveel gram is één pond”.

Je hoeft de Echo niet aan te zetten om iets te vragen, je kan gewoon direct een vraag stellen door de speaker aan te spreken met “Alexa” en het toestel zal antwoorden. Daar zit ook een functie achter die bij velen argwaan opwekt. De speaker luistert altijd met je mee, en volgens sommigen gebruikt Amazon die informatie om je goederen aan te bevelen in zijn webshop. Het apparaat is momenteel alleen beschikbaar voor een select groepje klanten met een uitnodiging en gaat zo’n $199 kosten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.