Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Alienware lanceert deze maand Alpha pc-console in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2014, 1:10 CategorieComputers

De Alpha, een compacte pc-console ontwikkeld door Alienware in samenwerking met Dell, zal eind deze maand in de Nederlandse winkelrekken verschijnen. Dat liet het bedrijf aan Tweakers weten.

Alienware Alpha

De Alienware Alpha is eigenlijk een compacte game-pc, verpakt als console. Het apparaat wordt ook standaard in combinatie met een Xbox-controller verkocht. Het apparaat moet de technische capaciteiten van een pc combineren met het gebruiksgemak van een game-pc. De Alpha is dan ook fysiek kleiner dan de Xbox One of Playstation 4.

De grafische kaart van het toestel is op maat ontwikkeld, maar zou prestaties leven in vergelijking met de Nvidia GeForce GTX 860M. Het apparaat draait op Windows 8.1 maar start automatisch op in Steam Big Picture Mode, een interface speciaal ontwikkeld voor het creëren van een console-ervaring. Er komen verschillende versies van het apparaat met uiteenlopende processoren en hoeveelheden werkgeheugen. In de Benelux zal de Alpha zo’n 529 euro kosten en eind deze maand verkrijgbaar zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.