Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Volgens geruchten werkt Fitbit aan “superwatch” Surge

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2014, 18:57 CategorieSmartwatch

Fitbit is een bekend begrip in de wereld van wearables, met als bekendste product de intelligente armbanden voor sportievelingen. Volgens gelekt marketingmateriaal gaat de fabrikant in de komende weken een eigen smartwatch lanceren met een hoop unieke functies, naar eigen zeggen een “superwatch”.

Surge is onafhankelijk van je smartphone

De Surge zou volgens de geruchten heel wat nieuwe functies hebben ten opzichte van eerdere toestellen van Fitbit, of ten opzichte van de meeste concurrenten in de druk bezette markt. Tijdens het sporten, bijvoorbeeld hardlopen, zie je op het scherm van het toestel live statistieken over je calorieverbruik en snelheid. Meestal krijg je die gegevens pas nadien via je smartphone binnen.

Een andere leuke functie voor hardlopers en fietsers is de ingebouwde GPS-sensor. De meeste smartwatches, zoals onder andere de Apple Watch, gebruiken de GPS-sensor van een gekoppelde smartphone. Dat betekent echter dat je nog steeds je smartphone moet meenemen wanneer je gaat sporten. De Surge kan je dus meenemen om je locatie op te nemen en je smartphone thuis laten.

Fitbit Force vergeten

PurePulse is Fitbit’s nieuwste technologie die in staat is om je hartslag te meten aan de hand van je pols, en ook die zal aanwezig zijn in de Surge. Volgens de gelekte marketingfoto’s zou de Surge zo’n $249 gaan kosten. Naast de Surge zou Fitbit nog twee andere wearables introduceren, de Charge en de Charge HR. De Charge heeft veel weg van de Fitbit Force, de armband die de producent uit de rekken moest halen omdat veel gebruikers last hadden van een geïrriteerde huid.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.