Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

UNI helpt iedereen gebarentaal te begrijpen

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2014, 20:10 CategorieKnap

UNI is een app gemaakt speciaal voor vrienden en familie van slechthorenden, die in staat is om gebarentaal te ontcijferen en te vertalen naar gesproken taal.

UNI moet communicatie makkelijker maken

UNI is een toestel wat veel wegheeft van een tablet die gegarandeerd het leven van doven en slechthorigen, en zowat iedereen in hun omgeving, zal verbeteren. Het toestel is in staat om aan de hand van de camera van het toestel gebarentaal op te nemen en te analyseren, vervolgens worden de gebaren omgezet in gesproken taal.

Het apparaat leest zelf in een robotstem voor wat de persoon in gebarentaal wil vertellen. Wanneer iemand anders antwoordt door te praten, zal dit ook worden waargenomen. Vervolgens verschijnt het antwoord als tekst in op het scherm, zodat het probleemloos gelezen kan worden. UNI moet communiceren voor slechthorenden en doven aanzienlijk gaan vergemakkelijken.

Beschikbaarheid

Het toestel is onlangs gelanceerd op IndieGoGo. Meer informatie vind je op de pagina van het project.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.