Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Ubi zorgt voor spraakbesturing in je hele huis

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2014, 14:37 CategorieHuis en inrichting

Ubi is een kleine, compacte computer die je in elke kamer van je huis kan plaatsen. Vervolgens kan je allerlei acties uitvoeren aan de hand van stemcommando’s.

OK Ubi

Ubi kan je activeren met een stemcommando waarvoor de mosterd duidelijk gehaald is bij Google, namelijk “OK Ubi”. Vervolgens kan je de computer allerlei acties laten uitvoeren, zoals een SMS-bericht sturen naar een van je vrienden of iemand bellen. Je kan ook dingen opzoeken of hem als een soort keukentimer gebruiken. Eigenlijk zowat alles wat Apple’s Siri of Google Now kan, maar dan niet gebonden aan je smartphone.

Het wordt pas echt interessant wanneer je het toestel kan verbinden met allerlei apparaten in je huis. In combinatie met de Belkin WeMote of de Smartthings Hub kan je allerlei apparaten besturen met je stem. Zo zetten we steeds weer een stapje dichter naar het huis van de toekomst.

Beschikbaarheid

Je kan Ubi al bestellen voor zo’n $299 per toestel op de website van het product.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.