Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Toch nog Oculus Rift-ondersteuning voor Alien: Isolation

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2014, 12:26 CategorieGaming

Ondanks het feit dat speluitgever Sega heeft aangegeven geen Oculus Rift-ondersteuning aan te bieden voor Alien: Isolation, is het hackers toch gelukt. Er was zelfs al code aanwezig in de game, aangezien Sega zelf wel de techniek getest heeft.

Alien: Isolation

Afgelopen E3 in juni waren er een aantal mensen dat het horrorspel Alien: Isolation met Oculus Rift op had gespeeld. Oculus Rift is een virtual reality-bril waarbij je hersenen twee schermen krijgen te verwerken. Ook bewegen die twee schermen, één voor elk oog, mee met de beweging van je hoofd, waardoor het heel erg natuurlijk wordt om in games om je heen te kijken – je hoeft enkel je hoofd heen en weer te bewegen. Combineer dit met de angst en spanning van een goede horrorgame en je hebt een gouden combinatie. Gamers keken dan ook erg naar deze optie uit.

Maar helaas, ondanks het feit dat de techniek werkte, gaf speluitgever Sega aan dat het slechts om een prototype ging en dat deze optie niet in de final version van het spel kwam te zitten. Maar de basiscode voor de ondersteuning is wel meegeleverd, zo ontdekte een aantal hackers. En die hackers zijn er inmiddels achtergekomen hoe je alsnog Alien: Isolation op pc met Oculus Rift kunt spelen. Er is zelfs een heel stappenplan verschenen om dat doel te behalen en dat stappenplan vind je op deze website.

Early adopters hebben aangegeven dat alles op zich prima werkt, maar dat er nog wel wat problemen zijn met het menu en de cut scenes. Maar goed, het is al wat dat deze enge game te spelen is met één van de tofste gaming hardware van de afgelopen tijd. Alien: Isolation is nu niet alleen uit voor pc, maar ook voor Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 3 en Xbox 360.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.