Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Tesla belooft volgend jaar nog een autonome auto

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2014, 16:45 CategorieToekomst

De bekende fabrikant van hoogwaardige elektrische auto’s, Tesla, heeft beloofd om volgend jaar nog een auto te maken die zo goed als helemaal autonoom kan rijden.

Tesla is een “Silicon Valley company”

Tesla wordt steeds meer en meer een technologiebedrijf dan een autofabrikant. De bekende CEO van Tesla, Elon Musk, heeft nu beloofd dat er volgend jaar al een Tesla zal verschijnen die volledig zelfstandig kan rijden. Musk is echter niet bang van extravagante ideeën, denk maar aan zijn plan om een ondergrondse tunnel te creëren waarin je op een halfuurtje van San Francisco naar Los Angeles wordt gekatapulteerd.

In een interview met CNN beloofde Musk dat een Tesla die volgend jaar op de markt verschijnt zo’n 90 procent van zijn kilometers volledig autonoom kan afleggen. Dat wordt mogelijk door camera’s met beeldherkenning, sonars en verschillende sensoren. Musk laat ook weten dat Tesla een “Silicon Valley company” is, een bedrijf wat dus altijd op de zaken vooruit moet lopen.

Google achterna

Technisch is het misschien al mogelijk, denk maar aan de bekende Google Car die ook al volledig autonoom over de wegen van Californië rondrijdt. Helaas is één van de grootste problemen nog het debat rond het juridische aspect van de auto’s. Als de auto zelf rijdt, wie is dan verantwoordelijk voor eventuele schade wanneer er iets misloopt? Daarnaast is in zowat alle landen ter wereld nog verboden om met een autonome auto op het wegdek te rijden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.