Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Surfen op je smartwatch met de Opera-browser

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2014, 12:14 CategorieSmartwatch

Opera brengt de eerste browser naar de smartwatch toe, met Opera Mini Browser. De app is vanaf nu gratis te downloaden vanuit de Samsung app-winkel.

Opera Mini Browser

Iets langer dan een maand geleden toonde Samsung zijn smartwatch, de Gear S, die niet afhankelijk is van je smartphone. De Gear S is namelijk voorzien van z’n eigen 3G- en LTE-verbinding, waardoor je alles met je smartwatch kunt doen wat je ook met je smartphone kunt. Technisch gezien dan, want echt ideaal is het niet. Tof is het wel om te zien dat je met de Opera Mini Browser dus over het internet kunt surfen via je pols. De Opera-browser is daarmee de eerste browser die geschikt is voor gebruik op een smartwatch.

Het mag misschien niet de meest intuïtieve ervaring zijn, maar het is Opera prima gelukt de browser draaiende te krijgen op de smartwatch. Ook valt het navigeren met de app reuze mee en zijn alle knoppen en functies aanwezig die je van de Opera-browser gewend bent. Soms in een aangepaste vorm. Neem bijvoorbeeld de Speed Dialer: de knoppen naar de websites op je homescreen zijn een stuk groter, in vergelijking met de browser op smartphone, tablets en pc, zodat je ze een stuk beter kunt indrukken op de kleine scherm van je toffe smartwatch.

Door te swipen ga je van pagina naar pagina, net zoals je op de pc-browser doet met de Terug- en Vooruit-knoppen aan de bovenkant. Door dubbel te tappen of de vingers op het scherm naar elkaar toe te brengen, is het mogelijk in te zoomen. Het is zelfs mogelijk pagina’s op te slaan voor offline gebruik, voor wanneer je echt bepaalde informatie nodig hebt en er nergens internet te krijgen is. Hoewel je de app al kunt downloaden, kun je er nog niet zo veel mee. De smartwatch Gear S is namelijk nog niet uit, maar daar komt binnenkort verandering in.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.