Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Rico vervormt je oude smartphone naar een domoticasysteem

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2014, 16:27 CategorieHuis en inrichting

We vervangen onze smartphone meestal om de twee jaar, terwijl het toestel vaak nog perfect werkt. De makers van Rico willen daar een oplossing voor aanbieden door oude smartphones te gebruiken als domoticasysteem.

Maak je huis intelligent met Rico

Wanneer je je oude smartphone installeert in het toestel, zal het toestel worden omgetoverd tot een intelligent domoticasysteem. De camera van je smartphone kan ten eerste al gebruikt worden als een soort veiligheidscamera die je tevens live kan bekijken van eender waar ter wereld.

Je smartphone stelt je ook in staat om stemcommando’s te gebruiken om je huis te bedienen. De makers van Rico gaan allerlei accessoires aanbieden zoals intelligente stopcontacten, die van op afstand bestuurd kunnen worden. Ook intelligente lampen, sensoren en trackers zullen verkrijgbaar zijn om toe te voegen aan de functionaliteiten van het systeem.

Kickstarter

De makers van Rico zijn momenteel druk opzoek naar startkapitaal op Kickstarter. Meer informatie vind je dan ook op de pagina van het project.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.