Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

PowerUp 3.0: papieren vliegtuigjes besturen met je telefoon

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2014, 13:54 CategorieHumor

Naast bellen met je mobiele telefoonabonnement zijn de toepassingen voor je smartphone tegenwoordig praktisch eindeloos. Zo stelt een nieuwe gadget je in staat om met je mobieltje papieren vliegtuigjes te besturen. Door de PowerUp 3.0 aan je vouwwerkje te bevestigen tover je het om in een op afstand bestuurbaar vliegtuigje.

De gadget is bedacht door een voormalige Israëlische piloot. Shai Goitein kreeg het idee voor deze gadget toen hij les gaf aan jongeren en met papieren vliegtuigjes de basisprincipes van aerodynamica uitlegde. Dit resulteerde in de PowerUp 3.0, een ogenschijnlijk eenvoudig apparaatje dat via bluetooth wordt bediend.

Maak je vliegtuig met printerpapier

Uiteraard moet je eerst je vliegtuigje vouwen. Hiervoor kan je gewoon een velletje uit je printer pakken. Hierna bevestig je de PowerUp 3.0 er aan via speciale clipjes. De batterij van de PowerUp 3.0 is via een USB-snoertje op te laden. Hierna kan je er tien minuten lang mee vliegen. Je vliegtuigje heeft een actieradius van 55 meter.

Eenvoudige besturing

Via je smartphone kan je simpel de snelheid en hoogte aanpassen. Dankzij het roer op de staart van je papieren vliegtuigje kan je er mee naar links en naar rechts sturen. Voor het besturen van je creatie hoef je slecht je telefoon naar links of naar rechts te bewegen. Om je hoogte te wijzigen volstaat het om je mobieltje naar voren of naar achter te bewegen.

De PowerUp 3.0 kan je online bestellen voor 49,99 dollar. Er komen nog wel kosten bij voor de verzending naar Nederland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.