Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Pavlok leert je slechte gewoontes af met schoktherapie

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2014, 19:50 CategorieOpvallend

Pavlok is een kleine armband die in staat is om je aan de hand van kleine elektrische schokken slechte gewoontes af te leren. Het is op zijn minst een opmerkelijk idee.

Pavlok’s conditionering

De uitvinder van Pavlok verkreeg heel wat bekendheid op het internet nadat hij iemand betaalde om hem een mep te geven wanneer hij tijd verspilt op Facebook. Dat was het begin van de Pavlock, een kleine armband die je elektrische schokken geeft wanneer je toegeeft aan slechte gewoontes.

Volgens de makers van Pavlok leer je zo probleemloos slechte gewoontes af. Die redenering berust op de bekende theorie van Pavlov, waar honden snel gewoontes konden afleren door het toedienen van negatieve stimuli. Hoe de armband juist kan weten wanneer je, bijvoorbeeld, weer in de McDonald’s gaat eten is niet echt duidelijk. De gezondheidsrisico’s verbonden aan het idee zijn ook nog een groot vraagteken.

IndieGoGo

Meer informatie over deze opmerkelijke armband vind je op de pagina van het project op IndieGoGo.

  • Delen:

Reacties

  1. fitness tracker
    16 juli, 2017 om 15:09

    This one is good informative site . I found this site anonymously and I just wanna say thanks to you for sharing this information. You can have a look here..

    best waterproof fitness tracker

    http://ithealthfitness.com/

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.