Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Oppo R5 is dunste smartphone tot nu toe

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2014, 14:34 CategorieSmartphones

Net nu we dachten dat smartphones niet dunner gemaakt kunnen worden, presenteert alweer een fabrikant de dunste smartphone ooit. Nog dunner dan de vorige. De Oppo R5 is weer dunner dan Kazam Tornado 348.

Dunste smartphone ooit

Fabrikant Oppo heeft vandaag z’n nieuwste smartphone geïntroduceerd: de Oppo R5. Het meest unieke aan deze telefoon is dat het momenteel de dunste op aarde is, dus nog dunner dan de Kazam Tornado 348, die we twee weken tegenkwamen. Het is moeilijk deze claim tegen de spreken: de Oppo R5 is slechts 4,85mm dik; dat scheelt dus zo’n 0,3mm met de Tornado. Binnen dat dunne omhulsel vinden we overigens nog best krachtige specificaties.

 • Qualcomm Snapdragon 615 octa-core ARMv8, 64-bit-processor
 • 2GB aan RAM
 • 16GB aan intern geheugen
 • 13MP Sony Exmor IMX214-camera aan de achterkant + 5MP-camera aan de achterkant
 • 2000mAh batterij

Verder heeft de Oppo R5 een  Amoled-scherm van 5.2 inch en een resolutie van 1920 x 1080 en draait de smartphone op Android 4.4 met Oppo’s Color OS 2.0 user interface. Onduidelijk is of deze smartphone de overstap maakt naar Android 5.0 Lollipop. Qua verbindingen vinden we 5 GHz 802.11a/b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0, GPS en LTE terug. De smartphone heeft wat wat concessies moeten maken om zo dun te blijven: zo heeft-ie geen koptelefoonaansluiting en moet je dus headsets via Bluetooth koppelen. Ook is er geen microSD-kaartslot aanwezig, dus kun je het geheugen niet uitbreiden.

De Oppo R5 kost in China 2999 yan, wat omgerekend ongeveer 500 dollar en dus nog net geen 400 euro is. Of we de smartphone in Nederland kunnen verwachten, is nog niet bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. rudy
  30 oktober, 2014 om 12:48

  type foutje 0.30mm 🙂

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.