Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Microsofts RoomAlive verandert huiskamer in speelkamer

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2014, 15:45 CategorieGaming

Hoewel Microsoft heeft aangegeven niets met IllumiRoom te willen, is het product toch doorontwikkeld naar RoomAlive, waar de woonkamer een speelkamer wordt.

Begin 2013 presenteerde Microsoft IllumiRoom: een uitgebreid projectorsysteem dat gekoppeld was aan een Xbox 360 en daadwerkelijk de game-ervaring moest gaan verbeteren. Destijds gaf het bedrijf uit Redmond al aan dat er waarschijnlijk weinig tot niets met de techniek gedaan zou worden, maar toch heeft het team achter het systeem de techniek doorontwikkeld. Het heeft zelfs een andere naam gekregen: RoomAlive. Nu weten we niet welke naam beter is, maar de tweede geeft in elk geval een indicatie van wat je van de techniek mag verwachten.

Het brengt je kamer echt tot leven. Wanneer het systeem aan de spelcomputer is gekoppeld, kan er van alles gebeuren. Zo is het mogelijk dingen te ontwijken, weg te slaan of zelfs weg te schieten, met de juiste accessoire. De camera’s zien allemaal diepte en scannen de omgeving voordat dat allemaal mogelijk is, maar zo kan de Xbox voor zichzelf bepalen hoe groot de spelwereld wordt. Maar goed, voorlopig houden we het op Kinect 2.0 voor Xbox One, want dit systeem, RoomAlive, is enkel voor de slimme bollebozen bij Microsoft als test ontwikkeld.

Maar gelukkig hebben we de video nog.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.