Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Microsoft presenteert eigen smartwatch binnenkort

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2014, 11:24 CategorieSmartwatch

Het schijnt dat Microsoft momenteel bezig is met het produceren van een eigen smartwatch, die werkt met meerdere platformen en wel twee dagen meegaat.

Smartwatch van Microsoft

Microsoft schijnt voornemens te zijn binnenkort zijn eigen smartwatch te introduceren. Deze smartwatch zou werken met verschillende platformen, waarschijnlijk onder andere met Android en iOS, en zou een batterij krijgen die tot wel twee dagen meegaat (bij normaal gebruik). Mocht dit allemaal kloppen, dan heeft het bedrijf uit Redmont in elk geval een streepje voor op smartwach-fabrikanten als Samsung en Motorola. Die smartwatches moeten namelijk elke dag opnieuw worden voorzien van stroom, soms wel vaker, bij normaal tot extensief gebruik.

De smartwatch zou al binnen enkele weken kunnen worden gepresenteerd en voor het einde van het jaar op de markt moeten verschijnen – dat plan had Apple ook met zijn Apple Watch, totdat het bedrijf uit Cupertino besloot diens lancering uit te stellen naar begin 2015. Mocht Microsoft inderdaad straks een smartwatch introduceren, dan treedt het een nieuwe markt binnen onder leiding van CEO Satya Nadella. Smartwatches vallen onder ‘wearable tech’ en is eigenlijk nog een markt die zich moet bewijzen. Maar hoe eerder je in deze boot springt, hoe beter, lijkt ons.

Het zou helemaal niet vreemd zijn als dit slimme horloge ook werkt met Android en iOS (naast Windows Phone en Windows 8.1 en 10, natuurlijk). Sinds Nadella aan het roer staat, zien we Microsoft beide platformen omarmen en daar steeds meer apps op uitbrengen. Het is immers een waardevolle markt waar je veel geld uit kunt halen, dus Microsoft zou wel gek zijn als het bedrijf dat niet deed. Desondanks probeert het tegelijkertijd wel te blijven werken aan hun eigen mobiele platform, maar die lijkt maar niet van de grond te willen komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.