Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Kuna moet inbraken actief voorkomen

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2014, 22:06 CategorieHuis en inrichting

Er bestaan natuurlijk al heel wat manieren en systemen om je huis te beveiligen tegen inbraken, maar Kuna wil ze actief voorkomen. Een camera ingebouwd in een lamp ligt aan de basis van het systeem.

Kuna wil voorkomen én genezen

Volgens de makers van het systeem zijn inbrekers enkel op zoek naar makkelijke doelwitten, zoals huizen waar niemand thuis is. Inbrekers kloppen op verschillende plaatsen aan en gaan vervolgens binnen waar niemand aanwezig is. Kuna zou daar dé oplossing voor moeten zijn. Het toestel is een lamp met een ingebouwde camera en intercomsysteem. Wanneer iemand aanbelt kan je de camera bekijken en praten met die persoon op je smartphone, ook wanneer je niet thuis bent.

Op die manier geef je de illusie dat je wél thuis bent door simpelweg te antwoorden, terwijl je misschien ergens anders bent. Je kan de technologie ook gebruiken om op afstand de deur te openen, bijvoorbeeld voor je kinderen of partner die hun sleutel vergeten zijn. De ingebouwde lamp kan je ook helemaal met je smartphone besturen, en zo bijvoorbeeld een schema instellen voor wanneer de lamp moet branden.

IndieGoGo

Meer informatie over Kuna kan je vinden op de pagina van het project op IndieGoGo.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.