Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Hendo is een zwevend skateboard

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2014, 21:44 CategorieToekomst

Hendo is een zwevend skateboard, een hoverboard zeg maar. Aan de hand van magneten en een oppervlak van metaal kan je met het board boven een oppervlak zweven.

Hendo spreekt tot de verbeelding

Het lijkt wel rechtstreeks uit een science-fiction film te komen, maar volgens de makers van Hendo is het de harde realiteit. Door een stabiele ruimte te creëren tussen twee magnetische velden, gebaseerd op de theorie van Earnshaw. Het board heeft vier “hover engines” die Hendo de zwaartekracht doet verslaan.

Momenteel werkt de Hendo alleen boven bepaalde oppervlaktes. De makers van het hoverboard zijn van plan een soort skatepark te bouwen voor de eigenaars van het hoverboard. Wie voldoende geld in het project investeert krijgt een zogenaamde “white box”, dat is de “hover engine” die Hendo doet zweven. De creatievelingen en ingenieurs onder ons kunnen daar dan hun eigen zwevende creaties mee maken.

Kickstarter

Wie de makers van het hoverboard een financieel hart onder de riem wil steken, kan altijd een kijkje nemen op de pagina van het project op Kickstarter.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.