Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Guardians of the Galaxy-soundtrack wordt uitgebracht op tape

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2014, 14:09 CategorieMedia

The Walt Disney Company is voornemens de soundtracks van één van hun beste films ooit, Guardians of the Galaxy, uit te brengen op het cassettebandje. Toepasselijker kan haast niet, aangezien de film jaren zeventig uitademt alsof het z’n laatste zucht is.

Guardians of the Galaxy-soundtrack op tape

Disney is dus voornemens de complete soundtrack van de fantastische film The Guardians of the Galaxy uit te brengen op tape. Zal het een massaproduct worden en daardoor gemakkelijk verkrijgbaar zijn? Wij denken van niet. In een wereld waar muziek streamen en digitale downloads de status quo zijn, is het onwerkelijk aan te nemen dat de grootste Marvel-fans nog een Sony Walkman in hun laatje hebben liggen. Desondanks is het wel een zet die past bij de film, omdat het van die typische jaren zeventig humor én sfeer heeft en Star Lord wél met een Walkman rondloopt.

Maar goed – mocht je voornemens zijn de cassette te kopen, dan krijg je er (haast vanzelfsprekend) een digitale download bij, zodat je hem ook rustig op je moderne muziekspeler kunt beluisteren. De cassette niet eind dit jaar, tussen 23 november en 31 december uitkomen bij en select aantal leveranciers en wordt uitgebracht door Marvel Music, een Disney Music Group-afdeling die nog maar zelden in het nieuws komt. Wanneer het bandje op de markt verschijnt, dan is dat de eerste die Disney sinds 2003 heeft uitgebracht. Persoonlijk dacht ik dat dat al veel langer geleden was.

Of het cassettebandje ook naar Nederland komt, is nog niet bekend. Gelukkig zijn bandjes niet regiogebonden door middel van allerlei digitale belemmeringen, dus kun je hem tegen die tijd waarschijnlijk gewoon importeren. Check hieronder de tracklist.

01. Hooked on a Feeling, Blue Swede
02. Go All the Way, Raspberries
03. Spirit in the Sky, Norman Greenbaum
04. Moonage Daydream, David Bowie
05. Fooled Around and Fell in Love, Elvin Bishop
06. I Want You Back, The Jackson 5
07. I’m Not in Love, 10cc
08. Come and Get Your Love, Redbone
09. Cherry Bomb, The Runaways
10. Escape (The Piña Colada Song), Rupert Holmes
11. O-O-H Child, The Five Stairsteps
12. Ain’t No Mountain High Enough, Marvin Gaye and Tammi Terrell

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.