Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Google maakt mini-documentaire over spraakherkenning

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2014, 19:07 CategorieKnap

Internetreus Google heeft zijn zinnen gezet op de innovatie van spraakherkenning, en heeft daarom een mini-documentaire gepubliceerd over de geschiedenis van de technologie.

OK Google

Dat spraakherkenning de laatste jaren een enorme vooruitgang heeft geboekt kunnen we bijna allemaal merken in ons dagelijks leven. Met technologieën als Google Now en Apple’s Siri voor iOS kunnen we rechtstreeks communiceren met onze smartphones, met enkel onze stem als informatiedrager. Waar de technologie echter nog steken laat vallen, is bij het antwoorden op vragen zoals een echte mens dat zou doen.

Her

De vraag is of computers ooit zo vlot gaan praten als ons, en de gesprekken dus van het zelfde grammaticaal niveau worden als die van mensen. Het doet een beetje denken aan de recente kaskraker Her, waar een man verliefd wordt op de artificiële intelligentie van zijn gadgets. Google bespreekt in welke mate zo’n technologie mogelijk wordt in deze korte documentaire.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.