Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Fitbit presenteert drie slimme armbanden

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2014, 16:01 CategorieGezondheid

Fitbit presenteert drie slimme armbanden: de Charge, Charge HR en Surge. Met de armbanden kun je onder andere je slaap monitoren en calorieën bijhouden. Elke armband werkt net weer even anders – gericht op specifiek gebruik.

Fitbit Charge, Fitbit Charge HR en Fitbit Surge

Fitbit introduceert drie nieuwe slimme armbanden. De eerste is nu al in Noord-Amerika verkrijgbaar en is met een prijskaartje van 130 dollar de goedkoopste van de drie: de Fitbit Charge. Met het polsapparaat kun je je dagelijkse activiteiten meten: hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en hoe ver je op een dag gelopen hebt. Ook kun je er op zien wie je belt. De Charge is waterdicht en kan tot zeven dagen meegaan.

De Fitbit Charge HR is een wat luxere variant, met in elk geval dezelfde mogelijkheden. De HR is wat accurater als het gaat om z’n metingen en is volgens Fitbit bedoeld voor de actievere mensen onder ons. Daarom zit er nog een hartritmemonitor op. Daardoor gaat het prijskaartje met twintig dollar omhoog. De Fitbit Charge HR moet in het begin van 2015 op de Noord-Amerikaanse markt verschijnen in verschillende kleuren.

De laatste en tevens meest dure nieuwe Fitbit is de Surge. Die bevat sowieso alles wat we hierboven genoemd hebben, plus nog een ingebouwde GPS-chip. Daarmee meet het apparaat je looppas, de afstand, de hoogte, waar je gelopen hebt en nog veel meer. Ook lijkt de Surge meer op een smartwatch dan op een slimme armband. Je kunt er ook op zien wie je belt op een bericht stuurt en de muziekspeler op bedienen. De Surge gaat 250 dollar kosten.

Wanneer deze producten naar Nederland komen, is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.