Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Dorothy helpt je discreet uit gênante situaties

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2014, 21:22 CategorieSmartphones

Dorothy is een app die je aan de hand van een klein, compact toestelletje in je schoenen kan bedienen. Vervolgens kan je door bepaalde bewegingen te maken met je voeten een bepaalde actie oproepen op je smartphone.

Dorothy voorkomt ongewenste gesprekken

Dorothy bestaat deels uit de applicatie voor je iPhone en een klein toestelletje genaamd Ruby. Die laatste is een kleine microcontroller die aan de hand van Bluetooth met je smartphone verbindt. Vervolgens verstop je het toestel in je schoenen en kan je aan de hand van bepaalde bewegingen, bijvoorbeeld drie keer met je ene voet tegen de andere tikken, bepaalde acties laten uitvoeren op je smartphone.

Het is mogelijk om een nep telefoontje te krijgen van je zogezegde baas. Dat kan wel eens goed van pas komen in een gesprek wat je eigenlijk niet wil hebben en dringend een excuus zoekt om weg te gaan. Het is ook mogelijk om de applicatie een taxi op jou locatie te laten boeken, in combinatie met Uber.

Beschikbaarheid

Je kan Dorothy, of Ruby, nog niet kopen. Het gaat hier slechts om een concept van een digitaal onderzoeksbureau genaamd iStrategylabs. Meer info kan je vinden op de site van het bureau.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.