Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Deze voetbalgame speel je met Oculus Rift op

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2014, 11:25 CategorieGaming

Altijd al afgevraagd hoe het nou is om als voetballer op het veld te staan? Dat kan straks, min of meer, met de Oculus Rift en deze voetbalgame. Maar topsporters zouden dit ook kunnen gebruiker als een simulator.

Oculus Rift en voetbal

Een bedrijf uit Alkmaar, genaamd Triple IT, heeft een voetbalsim gemaakt die je ‘speelt’ met Oculus Rift op. Of nou, ‘speelt’… Het is meer dat je kijkt hoe een bepaalde wedstrijd verloopt, vanuit de oogpunten van de spelers. Je mag zelf kiezen welke en kan op elk moment de wedstrijd pauzeren, om eens goed om je heen te kijken. Hoewel je er nu dus nog niet mee kunt spelen, kan dergelijke technologie wel degelijk handig zijn voor een coach of bepaalde speler, die de bal maar niet achter de lijn krijgt (of juist steeds achter de verkeerde).

Triple IT maakt namelijk gebruik van allerlei vormen van data input en bootst als het ware een complete wedstrijd na, zodat iedereen er nog eens rustig naar kan kijken. In de bovenstaande video zien we bijvoorbeeld de Amsterdam Arena nagebouwd, inclusief de grote schermen met daarop beelden van de echte wedstrijd. Met de simpele besturing is het voor spelers en coaches mogelijk allerlei acties van verscheidene hoeken te bekijken, zodat je iedereen kunt laten zien wat er goed of fout gaat. Louis van Gaal schijnt onder de indruk te zijn van deze technologie.

Sterker nog: het Nederlands elftal gebruikte de demo tot aan het afgelopen wereldkampioenschap en AFC Ajax gebruikt de demo vandaag de dag voor het analyseren van de gespeelde voetbalwedstrijden.

Wil je echter zelf eens een voetbalwedstrijd in first person mode meemaken (waarin je dan ook écht kunt spelen), start dan nog eens een game als Champions League 2004-2005 op, verkrijgbaar voor PlayStation 2, Xbox en GameCube. Daar zit namelijk een te ontgrendelen modus in waarin het mogelijk is een voetbalwedstrijd vanuit de ogen van de speler te bekijken. Oh, en je kunt van de voetbal een strandbal maken. Maar of het allemaal handig is, dat is een andere vraag. Uit eigen ervaring weet ik dat beide features combineren geen positief effect heeft op het voetbal.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.