Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Deze technologie laat je je smartphone besturen zonder aanraking

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2014, 20:06 CategorieSmartphones

De startup Elliptic Labs heeft een opmerkelijke technologie ontwikkeld die je in staat stelt om je smartphone te gebruiken zonder hem aan te raken. We hebben het hier niet over stembediening, maar over bewegingen die via ultrasone trillingen worden waargenomen.

Smartphones aanraken is passé

In de promotievideo van het bedrijf zien we hoe een accessoire is bevestigd rond een Samsung smartphone. Deze kan ultrasone trillingen waarnemen en ze vervolgens omzetten naar handelingen op je telefoon. De kleine sensor in het accessoire kan trillingen waarnemen langs alle zijdes, en niet alleen langs de voorkant. Zo kan je allerlei gebaren uitvoeren om je smartphone te bedienen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om twee keer in de lucht te kloppen langs je smartphone om het scherm aan of uit te schakelen. Wanneer je een filmpje kijkt en je komt met je hand in de buurt van het scherm zullen de knoppen automatisch verschijnen, ook de resterende tijd van het filmpje. Zo kan je, beweren de makers van de technologie, veel sneller en makkelijker je smartphone bedienen dan met het touchscreen.

De technologie is nog niet beschikbaar voor consumenten, en dat zal volgens het bedrijf er achter nog wel een hele tijd duren. Desalniettemin is het toch een zeer interessante technologie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.