Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De FPS1000 is een betaalbare slow-motion camera

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2014, 21:01 CategorieFotografie

Tegenwoordig kan je wel slow-motion filmpjes nemen met je iPhone, maar ze komen toch nergens in de buurt van filmpjes genomen met professionele slow-motion camera’s. De FPS1000 kan wel filmpjes maken met een gigantische framerate.

De FPS1000 maakt slow-motion toegankelijk

De high-speed camera is gemaakt door één ingenieur de zeer gefascineerd is door de beelden die slow-motion filmpjes opleveren, maar zwaar teleurgesteld was in de absurd hoge prijzen van de apparatuur. De FPS1000 kan, zoals de naam al doet vermoeden, beelden opnemen met zo’n 1000 beelden per seconde. Zo kan je bewegingen opnemen die we normaal gezien met ons blote oog zouden missen.

De camera heeft een C-mount aansluiting zodat de meeste lenzen voor spiegelreflexcamera’s kunnen worden gebruikt in combinatie met het toestel. Als energiebron wordt een draagbare accu met een USB-aansluiting aangeraden, de camera heeft geen ingebouwde batterij. Je zal ook heel wat opslagruimte nodig hebben, zo neemt één minut aan opnames al snel meerdere gigabytes in beslag.

Kickstarter

De camera is relatief goedkoop ten opzichte van andere slow-motion camera’s. Die kosten al snel een paar duizend euro. De FPS1000 haal je al in huis voor iets meer dan 400 euro. Meer informatie vind je op de pagina van het project op Kickstarter.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.