Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De Bionic Bird is een robotvogel voor je smartphone

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2014, 20:47 CategorieKnap

De Bionic Bird is een opmerkelijke robotvogel die je volledig kan besturen met je smartphone. Het lijkt wel een gadget uit de toekomst.

Bionic Bird doet dromen

Deze opmerkelijke creatie is een robot in de vorm van een vogel, volledig ontworpen uit kunststof. Het bionische diertje heeft veel weg van een vogel en vliegt op dezelfde wijze rond, met vleugels. Aan de hand van verschillende sensoren kan het toestel verbinden met je smartphone, en kan je hem ook besturen aan de hand van de bijhorende applicatie.

De vogel kan zo’n 100 meter hoog vliegen en analyseert constant zijn omgeving, om zo niet tegen andere voorwerpen of vogels aan te vliegen. Volgens de makers ziet het toestel er zo realistisch uit dat echte vogels soms komen spelen met het toestel. Het oplaadstation heeft de vorm meegekregen van een ei, en is in staat om de vogel in zo’n 12 minuten weer volledig op te laden.

IndieGoGo

Meer informatie over deze bionische vogel vind je op de pagina van het project op IndieGoGo.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.