Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De Anonabox moet je online privacy beschermen

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2014, 20:28 CategorieComputers

Er is heel wat te doen rond online privacy de laatste tijd, een rage die op gang is gebracht door de bekendmakingen van ex-NSA agent Edward Snowden. Echter zeggen dingen als encryptie en VPN’s de gemiddelde internetgebruiker niet veel, de makers van Anonabox willen dat probleem oplossen.

Anonabox is online bescherming voor iedereen

Er zijn al heel wat manieren beschikbaar om je online privacy te garanderen. Denk maar aan diensten als VPN’s, die je internetverkeer over verschillende plaatsen in de hele wereld sluizen zodat je locatie en gegevens niet te achterhalen zijn. Privacy werd pas echt een product na de lancering van de Blackphone, een smartphone die je volledig draait rond privacy. Anonabox is de volgende iteratie in het verhaal rond gegevensbescherming.

Het doosje sluit je simpelweg aan tussen je modem en je router, één UTP-kabel er in en ééntje er uit. Vervolgens zou al je internetverkeer volledig beschermd moeten zijn, aldus de makers van het compacte doosje. Het toestel wil dus echt een “plug-and-play” alternatief bieden voor  de vaak complexe bescherming die al bestaat, zodat zelfs de grootste digibeet er onmiddellijk mee weg is.

TOR is niet de beste leerling uit de klas

De Anonabox maakt hiervoor gebruik van TOR, ook wel bekend als “the darknet”. Het netwerk heeft een zeer negatieve weerklank omdat het vaak als gereedschap dient om illegale zaken, zoals drugs of wapens, de distribueren. Echter is de technologie ook gewoon beschikbaar om ieders privacy te beschermen, en de Anonabox legt de focus dan ook nadrukkelijk daarop neer.

Beschikbaarheid

Het project is momenteel beschikbaar op Kickstarter, waar de makers op zoek zijn naar kapitaal om hun toestel op de markt te brengen. We raden wel aan twee keer na te denken voor je het project steunt, aangezien er op sociale media heel wat te doen is omdat er wordt beweerd dat de Anonabox een rechtstreekse kopie blijkt te zijn van een Chinees product. Volgens de makers is er echter geen vuiltje aan de lucht. Moest het zover komen dat de productie niet doorgaat, is het niet mogelijk om je geld terug te krijgen en Kickstarter zal ook niet tussenkomen. Investeren doe je dus op eigen risico.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.