Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Carl Zeiss ontwikkelt goedkope virtual reality-bril

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2014, 21:21 CategorieKnap

Carl Zeiss, vooral bekend voor het produceren van hoogwaardige lenzen voor camera’s, heeft een zeer goedkope virtual reality-bril ontwikkeld die minder dan 100 dollar zou kosten.

Carl Zeiss speelt mee met virtual reality

De bril van de fabrikant heeft geen scherm of sensoren aan boord, maar vertrouwt op een smartphone om die taken uit te voeren. Het is een beetje te vergelijken met Samsung’s virtual realtiy-brilHet grootste nadeel aan die bril is echter de prijs. Het apparaat zelf kost zo’n 200 dollar en dan heb je nog een Galaxy Note nodig die nog eens vier keer zoveel kost. De VR One, zo heet de bril van Carl Zeiss, kost slechts 99 dollar en werkt met bijna alle smartphones.

Het apparaat is zo ontworpen dat elke smartphone, draaiende op Android of iOS, met een scherm tussen de 4.7 en 5. 2 inch groot er in past. De bril kan communiceren met de smartphone aan de hand van de juiste applicatie. De fabrikant mikt ook zeer sterk op ontwikkelaars, door zowat alles aan de bril open-source te maken.

Beschikbaarheid

De VR One zal in december beschikbaar zijn en gaat zo’n 99$ kosten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.