Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Binnenkort virtueel de maan verkennen met de Oculus Rift?

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2014, 20:48 CategorieKnap

Enkele wetenschappers aan een Amerikaanse universiteit hebben een robot ontwikkeld die op de maan kan rondrijden en deze beelden rechtstreeks zal doorsturen naar een Oculus Rift.

Indrukwekkende technologie voor de Oculus Rift

Het project stamt af uit Google’s Lunar project, waarbij enkele teams werden uitgedaagd om een robot te ontwikkelen die op de maan kan rondrijden en vervolgens HD-beelden terugstuurt. Het team van de Carnegie Mellon University heeft besloten dat project te koppelen aan de Ocolus Rift. De robot zal rechtstreeks beelden doorsturen naar de Rift, zodat het lijkt of je er effectief aanwezig bent.

Vertraging

Aan de hand van een kleine console ben je in staat om de robot te besturen, en zo virtueel rond te wandelen op de maan. Alle beelden worden doorgestuurd naar de virtual reality-bril. Helaas duurt het wel zo’n drie seconden om een beeld van de maan naar de aarde te sturen, of visa versa. Desondanks is dit toch een zeer boeiend project.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.