Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Belgische student ontwikkelt een ‘ambulance-drone’

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2014, 21:13 CategorieKnap

Een Belgische student heeft een opmerkelijke drone ontwikkelt die in geval van nood te hulp schiet door onmiddellijk een defibrillator ter plaatste te brengen.

Geen paniek, een drone is onderweg

De drone is uitgerust met een defibrillator en kan binnen enkele minuten al ter plaatse zijn wanneer iemand een hartaanval krijgt. Het toestel wordt bestuurd door iemand ter plaatse in het lokale ziekenhuis. Aan de hand van een verbinding met een mobiel netwerk kan het van overal ter wereld bestuurd worden.

Wanneer het toestel ter plaatse is, worden er instructies gegeven aan mensen in de buurt. Aan de hand van een camera op de drone en een luidspreker worden deze instructies live gegeven door een arts in het ziekenhuis. Zo kan de eerste hulp worden toegediend voordat er een ambulance ter plaatse is. De drone zal vaak eerst ter plaatse zijn aangezien deze in vogelvlucht kan vliegen en een snelheid van zo’n 100 kilometer per uur haalt.

Beschikbaarheid

De drone is het afstudeerproject van een Leuvense student en is nog niet commercieel beschikbaar, al hebben verschillende ziekenhuizen wel al laten weten geïnteresseerd te zijn. Het toestel zou zo’n 15.000 euro kosten om te maken. Het enige probleem is dat drones voorlopig illegaal zijn in het Belgische luchtruim.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.