Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Apple presenteert iMac met 5K-scherm

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2014, 19:54 CategorieComputers

De bekende iMac heeft gisteren van Apple een serieuze upgrade gekregen, met een nieuw Retina-scherm met een resolutie van 5K. Een opmerkelijk stukje technologie.

iMac met 5 full-HD resoluties

Apple heeft voor de nieuwe iMac de technologie gebruikt die ook al gebruikt wordt in andere toestellen met een Retina-scherm, zoals de iPad en iPhone. Het scherm meet 27 inch en heeft een resolutie van 5120 bij 2880 pixels, een indrukwekkend aantal voor een computer. Om dit mogelijk te maken heeft Apple een eigen Timing Controller gecreëerd die het scherm moet aansturen.

De nieuwe backlight in het toestel moet veel meer pixels verlichten dan bij eerdere modellen, maar gebruikt toch zo’n 30 procent minder energie. Het toestel heeft standaard een 3,5GHZ quad-core Intel i5 processor aan boord, 8GB werkgeheugen, en een Fusion Drive (een soort combinatie van een HDD en SSD) met een capaciteit van 1TB. Deze specificaties zijn uit te breiden.

Prijskaartje

De nieuwe iMac is nu al te bestellen bij Apple, maar er hangt natuurlijk wel een ferm prijskaartje aan vast. Het goedkoopste model kost je zo’n €2629.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.