Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Tickle leert kinderen apps programmeren

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2014, 12:57 CategorieOpvallend

Tickle is een unieke applicatie voor de iPad die kinderen in staat stelt om zelf applicaties te programmeren op speelse wijze.

Tickle maakt genieën van je kinderen

Tickle is een zogenaamde “block-based” app om mee te programmeren. Kinderen kunnen verschillende blokjes, die elk verschillende dingen doen, aan elkaar verbinden om zo te programmeren. Verschillende blokjes vormen samen uiteindelijk een app. Door het gebruik van duidelijke kleuren en tekeningen wordt het makkelijk voor iedereen om te programmeren.

Er bestaan al langer soortgelijke applicaties voor kinderen, zoals Scratch, maar die bestonden voorlopig enkel voor de PC. Nu het ook mogelijk is om op zo’n intuïtieve wijze apps te maken op een iPad moet het nog toegankelijker worden voor kinderen om er mee te beginnen.

Kickstarter

Als je de ontwikkeling van Tickle een duwtje in de rug wil geven kan je altijd eens kijken op de pagina van het project op Kickstarter.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.