Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Sony’s SmartEyeglass gaat concurrentie aan met Google

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2014, 20:34 CategorieToekomst

Sony heeft een eigen alternatief ontworpen voor Google Glass. De bril moet probleemloos samenwerken met de smartphones van het bedrijf.

SmartEyeglass staat oog in oog met Google Glass

Het ziet er naar uit dat de SmartEyeGlass heel veel weg heeft van Google’s eigen Glass. De bril maakt wel van een andere technologie gebruik om gegevens weer te geven in de lezen. Waar Google een systeem gebruikt met kleine spiegels, heeft Sony haar eigen “optic hologram” technologie gebruikt. Hierdoor is het beeld zo’n 85% transparant en integreert het subtieler in de lenzen.

De bril heeft tevens een camera en microfoon. De SmartEyeglass heeft zelf geen GPS-sensor maar kan wel verbinden met een smartphone om de GPS-sensor van dat toestel te gebruiken en vervolgens richtingaanwijzingen te geven. Sony heeft de bril nu ook opengesteld voor ontwikkelaars, maar het zal nog even duren voor de bril de functionaliteit van Google Glass inhaalt.

Meer informatie

Meer informatie over deze bril vind je op de website van Sony. De bril komt in maart uit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.