Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Pc en smartphone smelten bijna samen met deze techniek

Geschreven door
Geplaatst op22 september 2014, 16:19 CategorieComputers

Het MIT heeft een concept bedacht waarbij de smartphone zowel wordt ingezet als een fysieke interface én een extra, grafische laag wanneer je hem voor een computerbeeldscherm houdt. Dit levert een aantal interessante functies op.

MIT ontwikkelt Thaw

Onderzoekers aan de MIT (Massachusetts Institute of Technology) hebben een concept uitgewerkt waarbij de smartphone bijna samensmelt met een beeldscherm van een pc of laptop. Feitelijk verandert de telefoon in zowel in een fysieke interface én in een extra, grafische laag, afhankelijk van wat voor informatie de smartphone leest van het beeldscherm. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk bestanden te kopiëren van pc naar smartphone door ze er gewoon naartoe te slepen of een website op de pc naadloos te openen in de browser van je smartphone. Check de video hieronder.

Een andere functie die het onderzoekteam toont is de mogelijkheid om de smartphone in te zetten als grafische laag bij een videogame. Zo zien we dat er opeens een buis zichtbaar wordt wanneer je de telefoon ervoor houdt of dat de smartphone kan dienen als een extra blok waar het poppetje op kan springen. Mij doet het meteen denken aan wat Nintendo doet met de Wii U. In de game Wii Fit U is er een minigame waarin je mannetjes moet besproeien met water. Dat doe je door de GamePad voor de tv te houden en op het scherm van de controller te kijken om te richten. Ga je voorbij de randen van het scherm, dan gebeurt er niets meer en werkt de software niet. Dat is een goed voorbeeld van hun een tweede scherm van de tv kan samenwerken.

Het mooie aan de techniek van het MIT is dat het telefoonscherm nooit in de weg zit, net zoals met de Wii U GamePad het geval is. Je kijkt als het ware door de telefoon heen. Nintendo heeft inmiddels bewezen dat de techniek in gamevorm uitstekend werkt – maar die techniek werkt natuurlijk wel iets anders dan die van de MIT. Het is nog maar de vraag of we daarom dit soort software op de consumentenmarkt kunnen verwachten. Mocht het MIT een nuttige toepassing hiervoor vinden, en als we naar de video kijken geloven we dat best, dan komt het ongetwijfeld op de markt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.