Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

DHL start leveringen met onbemande drones

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2014, 20:05 CategorieKnap

Het Duitse koeriersbedrijf DHL gaat beginnen met het leveren van pakketjes aan moeilijk bereikbare gebieden. Hiervoor zullen onbemande drones worden ingezet.

Drones & DHL helpen bij noodgevallen

De Drones zullen gebruikt worden voor het bereiken van gebieden die niet zo makkelijk te bereiken zijn met de traditionele vervoersmiddelen, zoals de auto of fiets. Wanneer er echter ook daar bepaalde medicijnen of andere middelen nodig zijn in noodsituaties zijn die vaak lang onderweg. Dat probleem wil DHL opvangen.

De Parcelcopter

In het filmpje zien we de eerste autonome vlucht door een drone voor het leveren van noodmiddelen. De “Parcelcopter 2.0”, zo heet de drone van DHL, levert medicatie aan het kleine eiland Juist voor de Duitse kust. De drone vliegt op zo’n 50 meter hoog aan een snelheid van 16 meter per seconde, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.