Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De Nanoleaf Bloom maakt van elke lichtschakelaar een dimmer

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2014, 11:32 CategorieHuis en inrichting

De Nanoleaf Bloom is een lamp die in combinatie met elke soort schakelaar, ook een traditionele aan/uit-schakelaar, kan worden gedempt.

Bespaar energie met de Nanoleaf Bloom

De Nanoleaf Bloom kan gewoon aan elke soort schakelaar gekoppeld worden. Wanneer je hem aan een traditionele schakelaar koppelt, die slechts twee standen kent, wordt het pas interessant. Je hoeft de lamp slechts aan te zetten en hij zal langzaam steeds helderder worden. Wanneer je de lamp vervolgens snel uitschakelt en vervolgens weer aan heb je een bepaalde helderheid “opgeslaan” en houdt de lamp die vast.

Dimmers komen steeds meer en meer voor maar zijn nog niet zo ingeburgerd als “normale” lampen. Dat is zonde, aangezien een gedempte lamp veel minder energie verbruikt dan een lamp die continu veel licht uitstraalt.

Kickstarter

Meer informatie over de Nanoleaf Bloom vind je op de pagina van het project op Kickstarter.

 

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.