Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Cirque du Soleil speelt met drones

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2014, 20:54 CategorieKunst

Het wereldberoemde Cirque du Soleil heeft een samenwerking aangegaan met de Universiteit van Zurich om drones te gaan gebruiken tijdens de shows, en dat ziet er indrukwekkend uit.

Drones zorgen voor spektakel

De Universiteit van Zurich heeft haar “flying machine zone” voor de voorstelling gebruikt. Dat is een verplaatsbare zone waarin drones volledig autonoom kunnen rondvliegen. Aan de hand van de sensoren in de zone kunnen de drones hun locatie bepalen en trajecten berekenen.

Kunst en techniek smelten samen

De drones zijn vermomd als lampenkappen en zijn uitgerust LED. Zo ontstaat de illusie dat de lampenkappen zelfstandig kunnen rondvliegen. Het geheel van technologie en kunst zorgt voor een prachtig en indrukwekkend geheel, gedemonstreerd in een kortfilm die het resultaat van de samenwerking moet vertonen.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.