Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Anna is een intelligente thermostaat

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2014, 21:43 CategorieHuis en inrichting

We hebben hier al eerder bericht over verschillende intelligente thermostaten, maar nu kunnen we eindelijk eens schrijven over eentje die in Nederland werkt.

Energie besparen met Anna

Anna is een intelligente thermostaat, dat wil zeggen dat het toestel nauwlettend jouw levensstijl en die van je gezin in de gaten houdt. Daarnaast houdt het toestel ook het weer in te gaten. Op basis van die verschillende gegevens zullen er drie energieschema’s worden opgesteld, van zeer comfortabel tot zeer zuinig.

De thermostaat verbindt met je smartphone en weet aan de hand daarvan wanneer je thuis bent en wanneer niet. Daarnaast kan je ook manueel de opdracht geven om je huis te verwarmen aan de hand van de bijhorende applicatie. Zo kan je het thuis bijvoorbeeld lekker warm hebben wanneer je van je werk terugkomt. De thermostaat ondersteunt het OpenTherm-protocol voor meer bedieningsmogelijkheden.

Beperkte beschikbaarheid

Binnenkort zal de maker van Anna, Plugwise, het toestel los verkopen voor zo’n €299. Voorlopig kan je Anna alleen huren bij de Nederlandse Energie Maatschappij voor zo’n €3,99 per maand. Meer info vind je op de site van de fabrikant.

  • Delen:

Reacties

  1. Roger Lieckens
    01 juni, 2017 om 11:27

    Zoek kleine scroll motor voor rolgordijnen

    Kan deze verstuurd worden naar Belgie.

    Dank bij voorbaat

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.