Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

3&Dbot is een 3D-printer op wieltjes

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2014, 21:06 CategorieDesign

De makers van de 3&DBot willen de fysieke beperkingen van een 3D-printer wegwerken om zo volledig vrij objecten te creëren. De oplossing die ze hebben bedacht is een 3D-printer op wieltjes.

Volledig vrij printen met 3&DBot

3D-printers zijn vaak beperkt tot de kleine ruimte waarin ze kunnen printen, voornamelijk omdat ze simpelweg vaststaan op één plaats. De 3&DBot van enkele Braziliaanse onderzoekers en ingenieurs kan daar verandering in brengen. De robot, tevens een 3D-printer, rijdt namelijk rond op wieltjes.

Arduino

Door het feit dat de printer vrij kan rondrijden in een ruimte zijn de beperkingen van wat je juist kan printen aanzienlijk kleiner. De robot is uitgerust met een Arduino minicontroller die aan de hand van een draadloos netwerk communiceert tussen enerzijds de robot en je computer anderzijds. De robot kan zowat alle kanten op worden gestuurd. Dit kan heel wat unieke toepassingen opleveringen, bijvoorbeeld in de bouwsector. Een opmerkelijk stukje techniek dus.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.