Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Spoor hartproblemen op met je smartphone en AliveCor

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2014, 22:50 CategorieGezondheid

Je smartphone betekent voor velen onder ons al heel wat, maar AliveCor brengt dat nu nog een stapje verder. Met deze hartmonitor voor je smartphone kan een algoritme vaststellen of je eventueel hartstoornissen hebt.

Silent killers opsporen met AliveCor

AliveCor is een draagbare hartmonitor die je makkelijk kan verbinden met de meeste smartphones. Hij kan je hartritme meten en vervolgens een cardiogram opstellen. Deze wordt dan bewaard op de servers van het bedrijf en geanalyseerd door software van AliveCor. Vervolgens kan er aan de hand van algoritmes een analyse worden opgemaakt. Hieruit kan eventueel blijken of je hartstoornissen hebt. Ook hartstoornissen waarvan je de symptomen nog niet bewust ondervindt.

De AliveCor heeft kleine afmetingen waardoor het toestel aan de meeste smartphones kan worden bevestigd. Vervolgens maakt het verbinding aan de hand van Bluetooth. Het toestel wordt ook ondersteund door de iPad en verschillende andere tablets.

Beschikbaarheid

De AliveCor werkt momenteel, wegens juridische redenen, nog niet in Nederland of België. Voorlopig wordt het toestel alleen ondersteund in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Australië. Wanneer het toestel ook andere landen gaat ondersteunen is onduidelijk. Meer informatie vind je op de website van het product.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.